Help:Ofte stillede spørgsmål

This page is a translated version of the page Help:FAQ and the translation is 87% complete.
Outdated translations are marked like this.

Her er nogle ofte stillede spørgsmål

Er dette en del af Wikipedia? Hvad er Wikimedia og MediaWiki?

Se på disse billeder:

 
Wikimedia Incubator er en del af Wikimedia Foundation der driver forskellige projekter som f.eks. Wikipedia.

Inkubatoren og godkendelse

Hvad er reglerne og politikkerne?

Du kan finde politikkerne på engelsk på Incubator:Policy. Se ogsåCategory:Incubator:Policy.

Hvordan uploader jeg et billede?

Hvis du er registreret bruger kan du normalt uploade filer gennem Special:Upload men det er deaktiveret her. Du skal i stedet uploade det på Wikimedia Commons. Du kan finde mere information på Incubator:Upload.

Hvordan opretter jeg en ny Test-Wiki?

Følg instruktionerne på Help:Manual. Bemærk at du først har brug for en gyldig ISO 639 sprogkode.

Hvornår vil vores Test-Wiki få sin egen side ?

Efter du har indtastet en forespørgsel hos 'Meta' vil jeres Test-Wiki forblive i Inkubatoren indtil Sprogkommiteen giver sin godkendelse. Wiki'en vil først blive fundet "egnet til tilvalg"(verified to be eligible). Det betyder at Test-Wiki'en får en forhåndsgodkendelse til oprettelse af sin egen side. Derefter vil du se et link til en status side. Der kan du nemt se hvad der endnu mangler. Hvis alt er gjort og din Test-Wiki stadig er aktiv vil den blive godkendt. Efter godkendelsen tager det ofte noget tid før en sag bliver behandlet og før din wiki faktisk bliver oprettet.

Hvordan udvikler vi et aktivt test-projekt?

Hvad skal vi skrive? Og om hvad?

Se også Manual for små og nye Wikipedier på "Meta" Til Test-Wikipedier:

 • Du ønsker sikkert et leksikon af høj kvalitet. Skriv venligst nogle forslag som inspiration til nye forfattere. Findes der hjemmesider på dit sprog, hvor man kan lære hvordan man skriver godt? Måske ønsker du at tilføje en ordbog eller en grammatik guide her også. Læg ting ud, som kan være nyttige for forfatterne.
 • Du kan bruge Liste over artikler som enhver Wikipedia burde have som inspiration til emner at skrive om.
 • Artikler om det land, eller den region hvor dit sprog bliver talt, har sikkert stor interesse for dine læsere.
  • Geografi, Historie, Samfundet, Politik
  • Videnskab, Teknologi, Kunst, Religion, Sport
 • You can translate articles from other Wikipedias, so long as you attribute the source of the text that you are translating, to satisfy our licensing requirements. This can be done in the edit summary by including a statement such as "translated from the article [[:en:Title]] on the English Wikipedia".

Hvorfor virker subdomænet ikke? Hvorfor dirigerer linket ikke om til Inkubatoren? Hvordan virker omdirigeringer?

For en test-wiki i Inkubatoren, som også står på sproglisten Special:SiteMatrix, stiller sidens URL om til Inkubatoren (redlinks on Special:SiteMatrix). Undtagelser:

 • Tidligere eksisterende wiki'er som blev lukket(overstregede blå links)
 • Wiki'er på sprog som ikke er på listen (som regel Wikipedier)
 • Wikiversities og Wikisources

Du kan specificere en normal URL og den vil pege på siden i Inkubatoren (xyz.wikiproject.org/wiki/Page → incubator.wikimedia.org/wiki/Wx/xyz/Page) men den vil ikke tage hensyn til konto parametre som "action=history". Grund-URL'en: xyz.wikiproject.org vil omstille til "Wx/xyz/Main_Page" hvis den eksisterer og den vil tage hensyn til et "uselang" parameter.

Hvordan kan vi bruge interwiki links?

Til et Wikipedia test-projekt kan man bruge interwiki links i det normale format (f-eks. [[ru:Page name]]. Dette er et link til den Russiske Wikipedia ). Uheldigvis virker Wikidata endnu ikke for Inkubatoren, men der er ind imellem automatiske opdateringer af interwiki links. Det er ikke muligt at linke direkte fra sidepanelet i en eksisterende Wikipedia til Inkubatoren.

Til andre projekter kan man bruge interwiki links ved at tilføje projektkoden, f. eks.[[en:voy:Page]], til den engelske Wikivoyage Wiktionary [[fr:wikt:Page]] til den fanske Wiktionary, osv.

Præfiks

Hvad er et præfiks?

Et præfiks er den allerførste del af en sides titel. Hvis du navigerer til en tilfældig side kommer du typisk til en side "Wx/xx/Side titel". De 2 første bogstaver er det enkelte projekts kode, derefter kommer en skråstreg; de følgende 2 eller 3 bogstaver er sprogkoden, derefter en skråstreg igen. Til sidst kommer den normale titel som den ser ud, når Wiki'en er oprettet.

Alle sider i inkubatoren har et præfiks. f.eks "Template:Wx/xx/Template name" and "Category:Wx/xx/Category name". Et præfiks SKAL være skrevet med "små bogstaver".

Important note: The Help: and Project: (Incubator:) namespaces are reserved for pages serving the entire Incubator. To create a page for the Help: or Project: (e.g., "Wikipedia:") namespace of your test, place the page in mainspace by putting the namespace in after the prefix (e.g., "Wx/xx/Help:Help page" or "Wx/xx/Wiktionary:Project page").

Hvad er vores test-wiki's præfiks?

Koden skal være sådan: Projekt/kode

 • Projekt:

Normalt starter man med Wikipedia, koden er: Wp, men det kan også være: Wiktionary (prefix "Wt/"), Wikiquote (prefix "Wq/"), Wikibooks (prefix "Wb/"), Wikinews (prefix "Wn/") eller Wikivoyage (prefix "Wy/"). Wikisource and Wikiversity projekter "ligger" andre steder: oldwikisource: og betawikiversity:.

Hjælp, jeg har ikke nogen ISO kode!

Beklager, så kan du ikke starte en test-wiki her.

Hvorfor skal alle sider have et præfiks?

Der er flere grunde:

 • Logisk: For at genkende og adskille sidernes sprog.
  Et eksempel: En side (f.eks. "Europa") som hedder det samme på mange forskellige sprog. Hvilken test-wiki har en artikel med dette navn? Prefikser løser dette problem.
 • Sider med præfiks vil blive importeret når din test-wiki har sit eget subdomæne, sider uden præfix bliver ikke importeret.
  Det er bedst at sider bliver importeret i stedet for blot kopieret. Det er en lang proces at kopiere en side der ikke har præfiks.
 • Sider med præfiks kommer med på statuslisten analysis for din test-wiki, sider uden præfiks er ikke med på listen.
  På en måde får du din egen wiki hurtigere...

Hvordan laver man et link til sider med præfiks?

The AddPrefix gadget is enabled by default for everyone (since 2022). Using it, you link to prefixed pages with normal link syntax like you would in any other wiki, and it will be converted into prefixed links. For example, [[Page title]] will be converted into [[Wx/xx/Page title|Page title]] automatically.

If you don't have JavaScript enabled, or if you for some other reason wish to edit without the gadget, you need to add the prefix manually to all links, categories and templates when you edit a test wiki.

Jeg forstår det stadig ikke, eller ved ikke hvad et præfiks er

Spørg community portal om hjælp til det.

Den nye wiki er oprettet

Vores wiki er oprettet! Hvad skal jeg gøre nu?

Det vigtigste er at oprette en konto på den ny wiki, men vent med at kopiere eller redigere! Hvis en eller anden ønsker at kopiere artikler fra inkubatoren til den nye wiki, læs Incubator:Importing from Incubator.

På Special:Statistics giver tælleren kun et lavt antal artikler!

Det er et kendt problem at antallet at sider ikke er korrekte, når en wiki lige er oprettet. Tælleren bliver automatisk opdateret ind imellem; måske tager det kun nogle få dage. Hvis ikke, skal nogle udviklere først køre vedligeholdelses-scripts for at rette det.

Hvorfor er der nogle sider som ikke bliver importeret?

Du har sikkert fået oplysningen om antallet af artikler fra Special:Statistics eller {{NUMBEROFARTICLES}}. Det er et kendt problem at sidetælleren er unøjagtig efter import. Undersøg det på Special:Allpages for at finde det rigtige antal. (Du får dog ikke antallet fra din egen wiki men en liste over alle eksisterende sider.) Hvis der efter tidligere importer mangler nogle sider. Dette ER måske blevet ordnet i mellemtiden, men det er stadig muligt at der mangler sider. Hvis det er tilfældet, venligst kontakt den bruger der har importeret siderne til din wiki.

Hvordan kan vi bruge vores eget logo?

 • Det første du skal gøre er at tilføje eller rette dit projekts navn og motto på Denne liste. Så er det i fremtiden muligt at genskabe logoet og fjerne 5=incubator fra din liste, hvis du nu har fået din egen wiki.
 • Siden har også links til nogle "How-to" sider: Upload dit logo på Commons under dets standard titel, (f.eks.File:Wikipedia-logo-v2-da.png for dansk wikipedia)og beskyt det logo eller spørg én med adgang til sysop at gøre det. Hvis du ikke selv kan oprette det kan nogle af de nævnte måske hjælpe dig. Prøv på "talk page" i logo gallerierne på Commons commons:Wikipedia/2.0.
 • Husk at det skal være 135 pixels bredt og transparent. Når du er sikker på at det er gjort rigtigt, kan du lave en forespørgsel på Bugzilla om at få ændret dit logo.

Kan det lade sig gøre at ændre vores sidenavn?

Spørg Phabricator om at ændre sidenavnet.

Hvordan bliver en person administrator?

Du kan enten anmode om tilladelse til midlertidig administration på Meta side for anmodning om tilladelse eller I kan vælge en administrator på jeres nye wiki og derefter anmode om normalt administratorskab. Det foregår på den samme side, med et link jeres lokale valgresultat.

Interwiki links til vores nye projekt virker ikke!

Dette problem opstår ofte for sprog som er nye på Wikimedia. Hav tålmodighed. Sandsynligvis er problemet allerede anmeldt og vil blive løst om kort tid.

Vi står ikke på listen. meta:List of Wikipedias (eller en tilsvarende liste.)

Tag det roligt. Listen vil snart blive opdateret. Hvis ikke kan du altid åbne en sag på Bugzilla (product: Wikimedia Labs; component: wikistats).

Lokalisering, brugerflade, osv..

Brugerfladen er på engelsk. Hvordan kan jeg ændre det til et sprog jeg taler?

Log ind. logged in. Så kan du nemt ændre sproget i Special:Preferences(Listen er et sted i midten) Du kan også læse om oversættelse af brugerfladen her Special:MyLanguage/Help:Manual#5 Som et alternativ kan du ændre sproget ved at klikke øverst på siden, på navnet for det nuværende sprog, lige ved siden af dit brugernavn.

Mit sprog er ikke på listen på Special:Preferences/Jeg har valgt mit eget sprog, men det er stadig på Engelsk.

Dette betyder at dit sprog endnu ikke er oversat, eller kun er delvist oversat. Hvis du er villig til at oversætte det, kan du hjælpe på Special:FirstSteps. Læs også: localisation statistics på Translatewiki og Translation project i Inkubatoren.

Mit spørgsmål er ikke besvaret.

Prøv at spørge i Community Portal. Her vil både spørgsmål og svar blive tilføjet.