Wn/hu/Kezdőlap

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Kezdőlap
Kísérőkép
Kísérőkép
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szombati évértekelő beszédében bejelentette, hogy három hónappal meghosszabbítják a normál üzemanyagokra vonatkozó 480 forintos ármaximalizálást. A szabályozás november 15-étől van életben, és holnap vesztette volna érvényét. A kormány a lépéssel az inflációt kívánja visszavágni, illetve segíteni a gazdaságot, de a töltőállomások veszteségeit nem téríti meg. A rendelkezés így az április harmadikára időzített országgyűlési választások után jár le, amire a tizenkét éve kormányzó Fidesz-KDNP ellen a Parlamentben levő ellenzéki pártok, a Mi Hazánk kivételével egységbe tömörültek.
Kísérőkép
Kísérőkép
Észak-korea állami lapja, a Rodong Szinmun, pénteken jelentette Ri Jongmu halálhírét. A 97 éves Ri, aki magas politikai és katonai tiszteket viselt, csütörtökön reggel halt meg szívinfarktusban.
Kísérőkép
Kísérőkép
Az Ausztrál Szövetségi Rendőrség (AFP) a versenyhatóság jelzései alapján nyomozást indított a COVID-19 gyorstesztek árának felhajtása miatt. Az AFP figyelmeztetett, hogy ezt öt évig terjedő börtönnel és 66 ezer ausztrál dolláros bírsággal is büntethetik. Az ausztrál törvények értelmében nyerészkedésről van szó, ha a magán- vagy jogi személy a kiskereskedőktől megvásárolt gyorsteszteket több mint 20%-kal drágábban kínálja újra eladásra.
Kísérőkép
Kísérőkép
A cikkeket olyan vállalkozó szellemű olvasók írják, mint te! Mielőtt hozzákezdesz, olvasd el a tartalmi és formai útmutatóinkat, és ellenőrizd, hogy a hír nincs-e már megírva!

Az Inkubátorban a magyar nyelvű hírek címe elé írjuk, hogy Wn/hu/ – ezzel az előtaggal jelöljük, hogy a cikk a magyar Wikihírekhez tartozik.


» Történt valami, ami szerinted megérdemelne egy cikket? Ha fordítasz rá egy kis időt, az írásod akár a címlapra is kerülhet.
» Az aktuális karbantartási munkákat a teendők alatt gyűjtjük.
» Mondanivalód, ötleted van? Várunk a társalgóban!

brit zászló
brit zászló
We maintain a to-do list and project assessment in English. The listed technical tasks do not require fluency in Hungarian.

Legutóbbi híreink:

A legfrissebb hírek logója
A legfrissebb hírek logójaArchívum

A Wikihírekről

A Wikihírek egy önkéntesek által szerkesztett hírforrás. Fő céljaink a megbízhatóság és semlegesség.

Az oldal 2009. augusztus 1. utáni szöveges tartalma a Creative Commons Nevezd meg! 3.0 licencfeltételei mellett szabadon felhasználható. Oldalunk használatával elfogadod a magyar Wikihírek és az Inkubátor jogi nyilatkozatait, illetve a felhasználási feltételeket.

A Wikihíreknek szüksége van rád!

A lap üzemeltetője a nonprofit Wikimédia Alapítvány. Oldalaink:

Wikipedia

Wikipédia
Szabad enciklopédia

Wikipédia

Wikiszótár
Többnyelvű szótár és szinonimaszótár

Wikiszótár

Wikiforrás
Szabad forrásmunkák

Wikiforrás

Wikidézet
Többnyelvű idézet- és szólásgyűjtemény

Wikikönyvek

Wikikönyvek
Szabad kézikönyvek és útmutatók

Inkubátor

Inkubátor
Inkubátorház az induló nyelvi változatoknak (a Wikihírek helye)

Wikiegyetem

Wikiegyetem
Jegyzetek és tanulási segédletek (inkubált projekt a Béta Wikiegyetemen)

Wikivoyage

Wikivoyage
Szabad útikalauz (inkubált projekt)

Wikifajok

Wikifajok
Rendszertani adatbázis

Wikidata

Wikidata
Szabad központi tudásbázis

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons
Szabad médiaállományok gyűjteménye

Meta

Meta-Wiki
A Wikimédia-projektek koordinációja