Wn/hu/Tucker Carlson távozik az amerikai Fox News hírcsatornától

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Tucker Carlson távozik az amerikai Fox News hírcsatornától

2023. április 27., csütörtök

A Fox Corporation hétfőn jelentette be, hogy Tucker Carlson már nem dolgozik náluk.

Tucker Carlson Phoenixben - Arizona állam, tavaly december (fotó: Gage Skidmore)

Carlson 2016-tól vezette a Fox News csatorna főműsoridőben adott, Tucker Carlson Tonight című beszélgetős műsorát. A legutóbbi részt pénteken adták.

A bejelentés alkalmával a Fox Media szóvivője megköszönte Carlson műsorvezetői munkáját. A műsort egy újabb beszélgetős műsorral helyettesítik: a Fox News Tonight egyelőre fix műsorvezető nélkül indul, forgó rendszerben tervezik vezetni.

A Fox News néhány napja peren kívül megegyezett egy kártérítési ügyben, aminek értelmében 787,5 millió amerikai dollárt fizet a Dominion Voting Systemsnek – a csatorna nem árulta el, hogy a megegyezésnek köze van-e Carlson távozásához.

A Dominion-per fókuszában a csatorna azon állításai szerepeltek, miszerint a 2020-as amerikai elnökválasztást elcsalták. A bíróságnak benyújtott iratanyagban, amiben a megegyezést bejelentették, a Fox elismerte, hogy „a Dominionról tett egyes állítás[ai]k hamisak”[1]

A Dominion hozzájutott a Carlson, Sean Hannity és Laura Ingraham közötti üzenetváltásokhoz is – ezekben Carlson arról vallott, hogy „szenvedélyesen” utálja az akkori elnököt, Donald Trumpot.


Logó a fordítás jelzésére Ez a híradás az angol Wikihírek US political commentator Tucker Carlson, Fox News separate című cikkének fordításán alapul. Ha külön nem jelöltük, a források megegyeznek az eredeti cikk forrásaival. Az eredeti cikk licencfeltételei eltérhetnek.

Idézett szövegrészek forrásnyelvükön

edit
  1. Angolul: „We acknowledge the Court's rulings finding certain claims about Dominion to be false.”

Források

edit