Inkubátor:Lapnév-korlátozások (Incubator:Uppercase/hu)

This page is a translated version of the page Incubator:Uppercase and the translation is 100% complete.

Kérjük ne hozz létre lapokat kis kisbetűvel (például a, b, c, d) kezdődő címmel, kivéve ha a Wikiszótárt szerkeszted. Olyan átirányításokat se csinálj, amik kis kezdőbetűs formáról irányítanának át nagy kezdőbetűsre.

Miért?

A Wikimédia-projektekben – a Wikiszótárat leszámítva – a lapok címei alapból nagybetűvel kezdődnek. Mind a http://hu.wikipedia.org/wiki/németország, mind a http://hu.wikipedia.org/wiki/Németország ugyanoda visz.

Az Inkubátorban a lapnevek előtt előtagok állnak, ezért ha a lapnév kisbetűs is, az nem okoz problémát. Az élesítésekor azonban az előtagokat levágjuk a név elől, s ez a lapok exportálásakor gondot okozhat . Például: ha a wikinek van egy lapja Wp/hu/németország és Wp/hu/Németország címen is, mindkét lap ugyanoda lenne exportálva, mivel ugyanoda mutatnak.

A lapnevek technikai korlátairól az angol Wikipédián olvashatsz többet.

Hogyan tovább?

Ahogy fentebb is írtuk: ne hozz létre olyan lapokat, amiknek a neve (az előtag után) kisbetűvel kezdődik. Ez igaz a sablonokra és kategóriákra is!

Problémás lapot találtam
Ha tudod, hogy kell csinálni, kérjük nevezd át a lapot a helyes névre. Ha nem tudod, hogy kell, csak jelöld meg a lapot a {{delete|case problems}} sablonnal, és egy adminisztrátor majd intézkedik az ügyben.