Wn/hu/Holtan találták meg Dunaújváros volt alpolgármesterét, Tóth Lászlót

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Holtan találták meg Dunaújváros volt alpolgármesterét, Tóth Lászlót

2011. április 26., kedd


2011. április 26-án, kedden késő délelőtt holtan találták Tóth Lászlót, Dunaújváros egykori alpolgármesterét. Az elsődleges információk szerint idegenkezűség nem történt, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halál okait és körülményeit.

Tóth László, a helyi Fidesz-szervezet kabinetfőnökeként mozgatórúgója volt a tavaly őszi önkormányzati választásokon elsöprő sikert hozott kampánynak.

Dunaújváros fideszes alpolgármestere, Tóth László április 14-én mondott le tisztségéről. A képviselő-testülethez és a város polgármesteréhez eljuttatott levele szerint azért döntött a lemondás mellett, mert személyét érintően "olyan súlyos mértékű bizalmatlanságot, kirekesztést tapasztalt", amely lehetetlenné tette, hogy megbízatását elveinek megfelelően, tisztességgel el tudja látni.

A Fidesz mély megdöbbenéssel és megrendüléssel értesült arról, hogy Tóth László, Dunaújváros nemrég lemondott fideszes alpolgármestere elhunyt. A kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: osztozik Tóth László szeretteinek gyászában, és őszinte szívvel kíván részvétet.

Források

edit