Wn/hu/A Toyota felfüggeszti a Lexus GX 460-as forgalmazását

< Wn‎ | hu
Wn > hu > A Toyota felfüggeszti a Lexus GX 460-as forgalmazását

2010. április 14., szerda

Egy 2010-es Lexus GX 460 (fotó: Altair78)

A Toyota azután döntött így, hogy a Consumer Reports nevű fogyasztóvédelmi lap az egyébként luxuskategóriájú Lexus GX 460 SUV modellt veszélyesnek ítélte és egy írásában eltanácsol a típus vásárlásától.

A cikk írói egy minden, általuk vizsgált autón elvégzett tesztnél azt tapasztalták, hogy a kocsi hajlamos a kifarolásra, s ez könnyen boruláshoz vezethet. Mindazonáltal a lap tudomása szerint a modell 3 hónapja történt bevezetése óta hasonló baleset nem történt, pedig azóta már 5000 darabot értékesítettek belőle.

A Toyota a közelmúltban több típusát is visszahívni kényszerült különféle hibák, elsősorban a pedálok beragadása miatt. A cég ezúttal gyorsan lépett az ügyben, bár közleményükben hangsúlyozták, hogy a szigorú gyári próbákon a modell átment és azt biztonságosnak tartják.


Logó a fordítás jelzésére Ez a híradás az angol Wikihírek Toyota to suspend sales of Lexus GX 460 over new safety fears című cikkének fordításán alapul. Ha külön nem jelöltük, a források megegyeznek az eredeti cikk forrásaival. Az eredeti cikk licencfeltételei eltérhetnek.

Források

edit

További anyagok

edit