This page is a translated version of the page Incubator:Wikidata/Databox and the translation is 100% complete.
Video fra workshop om Databox fra Celtic Knot Conference 2022.

Databox er en modul som legger til en infoboks med data fra Wikidata i artikler på testwikien din. Den kan brukes både på Wikimedia Incubator og på offentlig lanserte wikier.

Fordi sider på Wikimedia Incubator teknisk sett ikke er koblet til Wikidata på samme måte som sider på Wikipedia er så må du angi Wikidata-ID-en – les Incubator:Wikidata for tips om hvordan man finner riktig ID.

Hvordan man bruker Databox

Det nydelige med Databox er hvor enkelt det er å bruke den. Alt du trenger å gjøre er å legge den til i en artikkel, angi Wikidata-ID-en, og så viser den automatisk informasjon fra Wikidata. Alle feltene og innholdet i Databox kan oversettes ved å gå til tilsvarende elementer og egenskaper på Wikidata.

I visuell redigering
Når du bruker visuell redigering legger du til malen ved å trykke på «Insert» > «Template» og legger til «(your wiki's prefix)/Databox». Så legger du til parameteren «item» og limer inn Wikidata-ID-en som tilsvarer artikkelen du redigerer.
I kilderedigering
Når du redigerer i kildemodus er dette alt du trenger å gjøre for å legge den til i en artikkel:
{{Databox|item=Q42}}
Hvis du har slått av tilleggsfunksjonen AddPrefix (som er slått på som standard) må du skrive følgende:
{{Wp/qdp/Databox|item=Q42}}

Hvordan man oppretter en Databox

Alt du trenger å gjøre for å opprette Databox-malen er å kopiere to sider. Én er en modul, og den andre er en mal. Du trenger ikke å endre noe i dem, utenom maldataene i den andre siden.

Hvis du velger en testwiki i innstillingene dine vil du se lenker for hvordan du kan legge til Databox for din testwiki her.

Trenger du hjelp?

Hvis du trenger hjelp med Databox kan du gjerne spørre på prosjektportalen.