Wp/aln/Gjuha shqipe

< Wp‎ | aln
Wp > aln > Gjuha shqipeGjuha shqipe asht gjuhë e familjes indo-evropiane, që përban degë më vete dhe flitet prej mbi 7 milion shqiptarëve në trojet shqiptare në Ballkan dhe rreth 1 milion në diasporë. Shqipja asht trashigimtarja e vetme e gjuhëve ilire. Ka dy togje dialektesh kryesore: gegë dhe toskë.

Harra i dialektet e gjuhës shqipe