Wn/ms/Anggota kumpulan nasyid Rabbani, Nazrul Azhar meninggal dunia

< Wn‎ | ms
Wn > ms > Anggota kumpulan nasyid Rabbani, Nazrul Azhar meninggal dunia

22 Mei 2024 (Rabu)

Kuala Lumpur - Anggota kumpulan nasyid Rabbani, Nazrul Azhar bin Tamrin telah meninggal dunia pukul 4:45 petang waktu tempatan tadi. Allahyarham menghembuskan nafas terakhir di kediamannya di Sungai Buloh, Selangor, menurut kenyataan yang dikeluarkan kumpulan itu di Facebook.

"Alfatehah buat Allahyarham Nazrul Azhar B. Tamrin anggota Rabbani yang telah meninggal dunia sebentar tadi. Semoga Rohnya dicucuri Rahmat dan ditempatkan dikalangan orang bertaqwa."

Kata Azadan Abdul Aziz yang merupakan ahli Rabbani, anak arwah menyedari ayahnya tidak sedarkan diri sekitar pukul 4:00 petang tadi dan disahkan meninggal dunia sebelum ambulans tiba di rumahnya.

"Insya-Allah jenazah Abang Nazrul @ Abg Acul akan dikebumikan malam ini di Saujana Utama. Mandi jenazah akan diuruskan di Masjid Saujana Utama," tambahnya lagi.

Allahyarham berusia 47 tahun menderita sakit buah pinggang sejak 8 tahun yang lalu dan tidak melibatkan diri dalam persembahan bersama Rabbani akibat penyakitnya itu. Allahyarham meninggalkan seorang isteri dan enam orang anak.


Sumber

edit


Kongsikan berita ini