Wn/hu/Peter R. Orszag az amerikai egészségügyi reformon dolgozik

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Peter R. Orszag az amerikai egészségügyi reformon dolgozik

2009. november 23., hétfő

Peter R. Orszag szerint ha ők nem csökkentik az amerikai egészségügy költségeit, a kormány többet fog költeni rá, mint amennyit minden más kormány programokra eddig ráköltött. Ideje lépést tenni a minőségi, olcsó költségvetésű egészségügyi rendszer felé. A Fehér Házban a reform megvitatása a helyes útra állítja az amerikai egészségügyi politikát.

Jelezte: a Kongresszusi Költségvetési Hivatal (korábbi munkaadója) meghatározta, hogy a Fehér Ház egészségügyi reform számlája lecsökkentené a deficitet egy évtized alatt 109 milliárd amerikai dollárral és teljesen a második évtizeddel. Az Egyesült Államok szenátusa szerint lecsökkenthetnék a deficitet 130 milliárd amerikai dollárral és több mint fél trillió dollárral az azt követő évtizedben.

2009. július 16-a volt a válság legmélyebb pontja az amerikaiak számára. Peter R. Orszag az "end up with more cake" szófordulatot gyakran használta, melyet Barack Obama átvett.

Peter R. Orszag, a Fehér Ház költségvetési igazgatója gazdasági tanácsadóként 1997-től - 29 éves kora óta - dolgozik. Jól ismeri a Farm Bill és a mezőgazdaság költségvetési vonatkozású ügyeit. A 2008-ban elhúnyt Tom Lantoshoz képest ritkábban utal magyar kapcsolataira, Magyarországra. Soros György - a CEU és a Soros Alapítvány alapítója - Budapestre látogatott 2009 októberében azzal a céllal, hogy új gazdasági modellt dolgoztasson ki. Erről öt előadást tartott. Az MTA előadótermében bejelentette egy új közgazdasági oktatási központ létrehozását, mely csak részben fog működni a Közép-Európai Egyetemen. Az intézmény az Institute for New Economic Thinking (INET) nevet kapta. Komolyabb központja Londonban kap majd helyet. [1] [2]

Lásd még

edit


Referenciák

edit
  1. Soros bejelentette egy új oktatási központ megalapítását, 2009.10.27.
  2. Soros: a rendszert meg kell javítani2009. október 27.

Forrás

edit

kategória:Gazdaság