Wn/hu/1 millió dollárra büntettek egy mobilszolgáltatót a Salamon-szigeteken

< Wn‎ | hu
Wn > hu > 1 millió dollárra büntettek egy mobilszolgáltatót a Salamon-szigeteken

2011. március 4., péntek

Az óceániai ország távközlési hatósága[1] (TCSI) a büntetést amiatt szabta ki, mert a mobilpiacra másodikként belépő – egyébként Pápua Új-Guineában bejegyzett – bemobile nem teljesítette a lefedettségre vállalt kötelezettségeit. A koncessziós szerződés szerint ennek a lakosság arányában tavaly szeptemberre kellett volna elérnie az 50, most február 1-jére pedig a 75%-ot.

A hatóság a helyszíni mérések eredményeit és a statisztikai hivatal adatait összevetve azonban megállapította, hogy a lefedettség még a szolgáltató által közölt 64%-os értéket sem érte el. A TCSI ezért 2,6 millió kinás (1 millió amerikai dolláros) büntetést szabott ki.

– A Távközlési Hatóság megállapította, hogy a bemobile nem érte el a szerződésben vállalt harmadik mérföldkövet, vagyis a 75%-os lefedettséget. Ez nem teljesült sem a február 1-jei határidőig, sem a szerződésben kikötött 2 hetes türelmi idő alatt.[2] – nyilatkozta a hatóság részéről Nicholas Williams. Kiemelte továbbá, hogy ez már a társaság második ilyen mulasztása volt, és hogy a bírság akár 2,5 millió amerikai dollár is lehetett volna. A nagyobb tételtől annak reményében tekintettek el, hogy a fennmaradó pénzösszeg segítségével a cég képes lesz tartani a soron következő, szeptemberi határidőt.

A bemobile nyilatkozatban ismerte el, hogy 2010 vége óta nem épített új adótornyokat.

Lábjegyzet

edit
  1. Angolul: Telecommunications Commission of the Solomon Islands; röviden: TCSI
  2. Angolul: „TCSI has found that bemobile has failed to meet its third coverage threshold of 75% of the population that commenced on 1 February 2011, as well as during the 14-day rectification period that was provided for under the licence.”

Források

edit
  Ez a híradás az angol Wikihírek Telecom Commission of Solomon Islands issues phone company US$1M fine című cikkének fordításán alapul. Ha külön nem jelöltük, a források megegyeznek az eredeti cikk forrásaival. Az eredeti cikk licencfeltételei eltérhetnek.