Wn/hu/12 évig hordozott tünetmentesen egy golyót a fejében egy albán nő

< Wn‎ | hu
Wn > hu > 12 évig hordozott tünetmentesen egy golyót a fejében egy albán nő

2009. április 11., szombat

Egy golyó 12 évig volt egy nő fejében.

Egy Albániában élő nő, pontosabban név szerint Mrike Rrucaj 1997-ben éppen a saját ágyában feküdt, amikor egy, az ablakon áthatoló lövedék felsebezte az arcát. A golyó behatolása testébe az abban az évben történt az utcán feldühödött emberek zavargásai és lövöldözései miatt volt, akik a bedőlt piramisjátékok miatt elvesztették megtakarításaikat.

Rrucaj, akit sérülése helyén egy tapasszal küldtek haza, felelevenítette emlékezetét, és elmondta az egész történetet: „Tiszta vér volt az egész testem. A házastársam bevitt a kórházba, a sürgősségre, ahol már sok hasonló sebesült feküdt. A doktor elmondta, hogy a golyó eltávozott a fejemből, és csak a sebet tisztította ki. Akkor huszonnyolc éves voltam, és tizenkét éven át semmit nem észleltem.”

A valódi igazság csak egy héttel ezelőtt derült ki, amikor Mrike elájult fájdalmában és összeesett. Végül a kórházban a röntgenfelvétel megmutatta a 2,8 centiméteres lövedéket. Az albániai fővárosi katonai kórház legfőbb idegsebésze, Fatos Olldashi nem hibáztatja a kollégáját, amiért nem figyelt jobban oda a vizsgálatnál, amikor a 1997-ben több, mint két-háromezer áldozatot magával hordó zavargás történt.


Források edit