Wy/hu/Segítség:Az első lépések

< Wy‎ | hu
Wy > hu > Segítség:Az első lépések

Ahhoz, hogy a magyar nyelvű Wikivoyage tesztprojektben létre tudj hozni egy lapot, ahhoz szükséges, hogy a lapra mutató hivatkozás szerepeljen valamelyik oldalán a projektnek a megfelelő előtaggal, például így : '''[[Wy/hu/Magyarország|Magyarország]]''', amely így néz ki: Magyarország. Ez a Wikivoyage projekt magyar változatában hivatkozik a linkben feltüntetett lapra.

Az előtag két részből áll. Az első rész a wiki projekt megnevezésére szolgál, ez a Wikivoyage esetében a Wy kód.

A második része az előtagnak a nyelvi kód. Ez a magyar nyelvű projekteknél a hu nyelvi kód.

A szögletes zárójelben azért kell | jellel elválasztani a lap címére mutató hivatkozást, mert, ha ezt nem teszed meg, akkor így fog mutatni: Wy/hu/Magyarország, ami ilyen formában elég zavaró egy szövegben.

A szöveg tartalmi része épülhet a magyar nyelvű Wikipédia oldalaira, hiszen nem szükséges vadonatúj szövegeket írni egy adott földrajzi hely bevezetőjéhez. Persze nem tilos az új bevezetők és szövegek írása, de a másolás könnyebb. Ugyanakkor a szövegnek nem kell kitérnie például egy adott hely gazdasági életére, történelmére, hiszen ez inkább az enciklopédiákba való és nem az útikönyvekbe. Ezek az oldalak főleg egy adott hely idegenforgalmi szempontból fontos adottságait veszik sorra, ahol a gazdasági mutatók és a történelmi események nem annyira esnek latba. Érdekességként azonban meg lehet említeni, hogy az adott hely miről nevezetes, de nem kell hosszasan ecsetelni. Erre való a Wikipédia, amelynek cikkeire az alábbi formulával tudsz hivatkozni:

[[:w:hu:Magyarország|Magyarország]]

Amely így fog kinézni: Magyarország


Fontos, hogy a lapokon közölt információkat mindig támaszd alá forrásokkal. Ezt a lap aljára beszerkesztett ==Jegyzetek==részben a < references/> szerkezettel tudod megtenni.