Wy/ca/Guizhou

< Wy‎ | ca
Wy > ca > Guizhou
Wy/ca/Guizhou

UNESCO World Heritage Site

Guizhou (贵州; Gùizhōu) és una província de la República Popular de la Xina situada al sud-oest del país. La capital és Guiyang. Altres ciutats importants són Zunyi, Anshun i Duyun. Té una extensió de 176.000 km² i una població de 36 milions d'habitants (2003). Limita al nord amb el municipi de Chongqing, a l'est amb la província de Hunan, al sud amb la Regió Autònoma Zhuang de Guangxi, a l'oest amb la província de Yunnan, i al nord-oest amb la província de Sichuan.

És una de les regions més pobres de Xina i una de les més plujoses: 270 dies de pluja a l'any. Un 60% de la població és analfabeta i una tercera part dels seus pobles no disposen de comunicació per carretera.

La província va ser conquesta per la dinastia Han que la va deixar totalment oblidada dau el difícil que resultava l'accés a la zona i els pocs recursos naturals dels quals disposa. Va ser la dinastia Ming la qual es va encarregar d'ocupar-la i de traslladar alguns dels edificis administratius a la província. Està poblada per diverses ètnies entre les quals destaquen les Miao i els Buyi. També hi ha membres de les ètnies Yi, Dong i Shui. Els membres de les 49 minories ètniques presents en la regió representen un 37% de la població total.

Destinació següent edit