Wy/bg/Тегернзее

< Wy‎ | bg
Wy > bg > Тегернзее

Тегернзее (на немски: Tegernsee) е населено място в южната част на Бавария, разположено на бреговете на едноименното езеро. Тегернзее има гара, до която се стига с влак на Bayerische Oberlandbahn от Мюнхен за 1:04. Местността е идеална за еднодневна екскурзия през всички сезони.

Достигане

edit

С влак

edit

Влакове на Bayerische Oberlandbahn от Мюнхен има на всеки час, в натоварени часове и по два пъти на час. В слънчеви дни е добре пътниците да са на гарата по-рано, защото иначе може да останат без седящи места. Еднопосочният билет струва 14,20 евро на човек, но при двупосочно пътуване в рамките на един ден е възможно да бъде закупен билет Bayern Ticket, който може да бъде ползван от до пет души и струва 23 евро за първия и четири евро за всеки следващ пътник.

С автомобил

edit

В слънчеви дни по пътя има тежки задръствания, особено в посока Тегернзее–Мюнхен.

Планинарство и зимен туризъм

edit

Валберг

edit

Връх Валберг (Wallberg, 1710 m) се достига от паркинга при лифта Ротах-Егерн (Rottach-Egern), намиращ се на височина 790 m. Има добре маркирана пътека. Лифтът струва 19 евро в двете посоки или 10,50 евро на посока.

От долната спирка на лифтената станция могат да бъдат наемани и шейни за 5 евро. Пистата за спускане с шейни е с дължина около 6 km и е със средна трудност и е за хора, които се чувстват комфортно на шейна. Хора, които никога преди не са управлявали шейни по склонове със завои, е по-добре да не опитват да се спускат.

Външни препратки

edit