Wp/izh/Nevvostoliitto

< Wp‎ | izhWp > izh > Nevvostoliitto

Nevvostoliito oli valtio. Senen pääkeel oli vennäeen keel i vaan liki 50% lääkäjiit sitä ensmäisen keelen. Nevvostoliitto oli kommunistin. Se oli olemas voovvet 1922-1991 ku se hajos monet grupat Nevvostoliitos niin ku Virolais sait oman valtion. Nevvostoliitto oli diktatuurin valtio a senen aikaa ižoran keeltä alennettii, Enne Nevvostoliittoa ižoran keeltä läkkäsi enämp ku 10.000 inemissiä a senen jälkkiin liki 300. Nevvostoliitto oli üks maa kumpa voitti toisenmailmansoan. Voovvenn 1991 Mihail Gorbatšov sano sto Nevvostoliitta ei ennä oo olemas a sto nüt senen tilal ono Vennää a mait kummat sait itsenäisüüvven. Senen päälinna oli Moskova.

Union of Soviet Socialist Republics (orthographic projection).svg

Leninin aikaEdit

Lenin aikaa Nevvostoliitto voitti vennään sisällissoan ja pian senen jälkkiin kooli, Hää sano sto hänen jälkkiin johtajaks pittää tulla Trotski no Stalin otti itsellöö vallan

 
Flakku

Stalinin aikaEdit

Stalinin aijal liki kaik mitä Lenin teki hävitettii ja hää alotti suuren onkelma-ajan, Stalini üritti tehhä Nazilojen kera liittoo mut neet kävviit Nevvostoliiton kimppuu. Stalin voitti toisenmailmansoan i alotti kylmänsoan. Hää kera tappo vähemmissö keeliä ja tnäpäi ižoran keel ono peen keel semvert ku hää tappo liki kaik inkeroist. Hää kera alotti Ukrainas nälänhäjän "Holodomor"

UskontoEdit

Nevvostoliitos uskonto julkisisest oli keellettü ja se oli Atheistin valtio hos pravoslaavi kirkko oli suurein kirkko seelä.