Wp/fkv/Pomorit

< Wp‎ | fkv
Wp > fkv > Pomorit

Pomorit oon vanha ryssäläinen kansanryhmä Vienanmeren miljöössä. Het praatathaan Pomorin kieltä. Pomoriita oon 6 tuhatta ja tyhä 2000 osothaan pomorin kielen. Jokku sannothaan ette het oon oma kansa ja ette heilä oon oma kieli ja jokku sanothaan ette se oon tyhä ryssän dialekti ja oon tyhä suomalaistunuita ryssiitä. Pomoreita voiđhaan sannoot ryssäläisiin ja suomalais uugrilaisten sekotukseksi. Siinä oon paljo elementtiitä karjalasta, vepsästä ja komin kielestä. Tääpänä oon liike saađa heiđän dialekti omaksi kieleksi ja itte pomorit melkkein aina piđethään itteensä eri ryhmänä ryssäläisistä. Pomorin ei ymmärrä normaaliita ryssää paljoakhaan.

Kulttuuri edit

Heilä oon oma tapa laulaa ja turjan piirissä piđethään festivaalei jossa voiđhaan nähđä pomorikulttuurii. Myöski oon omalaisii pomoriasui.

liike saađa pomori omaksi kansaksi edit

liike saađa pomori omaksi kansaksi oon alkanu jo 100 vuotta sitte ja ko pomoriksi oon tehty paljo literatuurii ja het ei ymmärrä paljoakhaan perus ryssää niin monet oon jo alkanu sannoot ette het ei ole ryssäläisii. Tääpänä ko oon tyhä 2000 ihmisii jokka ossaa pomorii ja sitä ei voi oppii mishään het oon kuolemassa.