Wp/fit/Tornionlaakson neuvosto

< Wp‎ | fit
Wp > fit > Tornionlaakson neuvosto

Tornionlaakson neuvosto perustethiin 1987 ja jäsenmäärä oli alussa pienempi. Norjan kuntia on liittyny mukhaan syrjää myön vuositten kuluessa. Ajatus tällä orkanisasuunila on ette rakentaa enemän rajaylimeneviä stryktyyria ja intekreerata lännen- ja iänpuoliset kunnat yhteen ekonoomisheen, sosiaalisheen ja kulttuurisheen kehitysvyöhykheesheen. Neuvoston ekonomiset resursit on pienet.

Tornionlaakson Neuvosto on yhistetty Suomen Tornionlaakson kunnitten toimikunnasta ja vastaavan ruottalaisen Tornedalskommunernas förbund. Aiemin toimikunnat työskentelit kumpikin omala puolela raijaa.

Tornionlaakson kunnitten toimikunta oli alottanu toiminan vuona 1923 ja Tornedalskommunernas förbund vuona 1941. Sen aikanen yhteistyö koski rajakauppaa, lohenkalastusta, kulutusta, färia, ja siltoja. Nyt tavotheena on kaikkitten Tornionlaaksossa asuvitten ja vaikuttavitten välisen yhteistyön ja vuorovaikutuksen eistäminen niin itte Tornionlaaksossa kuin kansainvälisestiki, sekä Tornionlaakson kehittäminen ja torninlaaksolaisitten intressitten valvominen.

Jäsenkunnat edit

Suomi edit

Norja edit

Ruotti edit

Eksterni länkki edit

Tornionlaakson neuvosto