Wp/fit/Talvisota

< Wp‎ | fit
Wp > fit > Talvisota

Talvisota oli sota Ryssän ja Suomens kansa. Soan alku oli ko Ryssät tekivä hyökkäyksen Mannilhaan ja sano ette suomi hyökkäs ( vaikka met ny tiiämä ette sole Suomi ) Neuvostoliitossa huunteerathiin ette net voittava Suomen noppeesti ja melkheen jo parissa viikossa olhaan Helsingissa mutta net oliva tosi väärässä ja Soan jälkheen Suomen pitipi antaa vaan 11% sen maast ja Ryssäle tuli suuria prubleemia soan aikhaan. Ryssäläisiä kuoli monta kertaa enemmän ko Suomalaisia.

Soan jälkheenEdit

Soan jäälkheen suurin alue joka pitipi antaa Ryssäle oli Karjala ja Suomen toiseks suurin kaupunki Viiborki ja sieltä tuliki paljo immikrantteja suomheen ko net ei halvanheet olla Ryssässä ja net kukka tuliva Suomheen kutsuthiin "Karjalan evakoiksi". Myöski Petsamo ja Salla meni Ryssäle. Suomi sai pittää ittenäisyyen ja Neuvostoliito ei saanu Suomen maat kokohnaan. Soan jälkheen suomi alko kansa parantamhaan heän armeaa soan varalta ko ny ryssät oliva jo hyökänheet suomheen kerran.

Apua muualtaEdit

Suomi oli melkheen yksisthän Ryssää vasthaan paitti pari truuppia tuliva Ruottista ja vähäsen leinokoneita tuli italiasta, Ungari ja Italia halvas lähättää enempi truuppeja mutta tuiskalaiset ei halvanheet sitä ette net autethaan suomea. Myöski vähäisen tuliki laivoja auttamhaan engelskasta ja franskasta mutta niien määrä oli niin pieni ja ei auttanu paljoakhaan.

PlaanatEdit

Ryssän plaana oli vaan saaha Suomi noppeest alas isola miesmäärälä mutta heän varustheet oli huonot ja ei pärjänheet Suomen talvela.