Wp/fit/Sanakirja

< Wp‎ | fit
Wp > fit > Sanakirja

Sanakirja on hakuteos missä ilmotethaan alfapeettisessä järjestyksessä sanoja yhestä kielestä eli ainheenalasta ja sanan merkityksestä, vieraskieliset vastinheet etc. Tehhään eron sanakirjan ja ensyklopetin välilä. Sanakirja antaa vain lyhyesti, eli ei yhtään tietoja merkityksestä, mutta ilmottaa sen eestä yhelä ja samala kielelä kun hakusana sanoitten tavvaamisesta, taivutuksesta, ja siis pelkkää muoolista tietoa.

Käänteissanakirjassa hakusanat on aakkostettu hakusanan lopusta lähtevhään aakkosjärjestyksheen. Suursanakirja on hakusanamäärälthään ja sivumäärälthään laaja sanakirja. PLakkarisanakirja on plakkarin kokonen, ylheensä vain keskeisimät sanat sisältävä sanakirja. Internetissä on täysin ilmhaisia sanakirjoja, tosin ylheensä sisälölthään suppeampia kuin painetut sanakirjat.

Jos kieltä ei kirjoteta fonemaattisesti eli muuten erilisilä sympoolila, niinkun kiina eli viittomakielet, sanajärjestys pittää totheuttaa toisela tavala.

Ylheisesti käänteissanakirjat on vain kahela kielelä, mutta kielipuliittisista, -suunittelu, asentheelisista ja petakookisista syistä sanakirja saattaa olla kolme- eli useampi kielinen.