Wp/fit/Kylttyyri (ylheinen-yksityinen)

< Wp‎ | fit
(Redirected from Wp/fit/Kulttuuri (ylheinen-yksityinen))
Wp > fit > Kylttyyri (ylheinen-yksityinen)

kylttyyrin vuorovaikutus – ylheinen - privaattiEdit

Yks tärkeä aspekti kylttyyrista on sen vuorovaikutus yksityisen ja ylheisen välilä. Koska kylttyyrin ylläpitäjät on loppujen lopuksi suurempi läjä yksityisiä ihmisiä jokka yhessä mookkaavat sosiaalisen miljöön joka luopi kylttyyri-käsitheen ja sosiaalista kramatiikkaa. Sen takia kannattee mainita itenttiteetistä.

Henkilön itenttiteetti on 1. Henkilön oma arviointi astentheisthaan, mielipitheistä ja kyvystä. 2. Muitten henkilöitten mielipitheet, asentheet ja kyvyt joita privaatti arvostellee ja vertaa enenku päättää omista asentheista ja kyvystä[1].

Tästä näkökulmasta saattaa väittää ette yksityiset mookkaavat kolektiivin, ja kolektiivi heijastaa takashiin osia niistä mielipitheistä mitä privaatti pittää ittestä ja samala se vaikuttaa yksityisen personalisuutheen. Son vuorovaikutus. Itenttiteetti on siis riippuvainen kolektiivista ja muista itenttiteetistä ja on aina muutosprusessissa. Ylheinen vaikuttaa yksityisheen ja toisin päin. Näistä prusessista syntyy sanomaton sellainen vaiti informasjuuni sulitaarisuutta omma porukkaa kohti (eng. tacit knowledge).


ReferensitEdit

  1. Allardt et al. 1979


LähteetEdit

  • Allardt, E., Miemois, K. J.& Starck, C. 1979. Multiple and varying criteria for membership in a linguistic minority. Research reports no 21. University of Helsinki: Helsinki.
  • Allardt, E. & Starck, C. 1981. Språkgränser och samhällsstruktur. Finlandssvenskarna i ett jämförande perspektiv. Stockholm: AWE/Gebers.
  • Anderson, Benedict R. (1991). Imagined communities: reflections on the origin and spread of nationalism (Revised and extended. ed.). London: Verso. pp. 224. ISBN 9780860915461.
  • Lindgren, Daniel (red.) (1998). Alphabeta varia. Orality, Reading and Writing in the History of Literacy. Album Religionum Umense 1. Umeå universitet.
  • Luria A. R. (1976). Cognitive Development: It's cognitive and Social Foundations. Cambridge (Mass.) & London.
  • Olson, David, R. (1997). On the relations between speech and writing. I Pontecorvo, Clotilde (ed.) (1997). Writing development. Ss. 3-21. An interdisciplinary view. John Benjanmins. Amsterdam.
  • Ong, Walther, J. (1990). Muntlig och skriftlig kultur. Teknologiseringen av ordet. Anthropos.