Wp/aln/Kanga

< Wp‎ | aln
Wp > aln > Kanga

Kanga âsht perqitje metrike e punueme nergut ose e pershtatun per këndim, posaçmenisht në strofa të rimueme, lirikë, baladë (perjashtim mund të bâjnë kangët a cappella). Teksti i kangëve ká zakonisht vetí vjershnore dhe rimuese, ndonëse mund të jetë në vargje religjioze ose prozë të lirë.