Wp/aln/Fatmir Sejdiu

< Wp‎ | aln
Wp > aln > Fatmir Sejdiu

Fatmir Sejdiu asht profesor dhe ish-politikan shqiptar i Kosovës, kryetari i dytë i Republikës së Kosovës. Ai asht zgedh në krye të venit mas vdekjes s'Ibrahim Rugovës më 2006, u rizgedh më 2008 dhe e ka udhëheq venin deri në shtator 2010, kur dha dorëheqje. Asht kanë edhe kryetar i Lidhjes Demokratike të Kosovës, deputet, anëtar i kryesisë së Kuvenit, dhe udhëheqës i Grupit Negociator të Kosovës në bisedimet më pamvarsi.

Ka shërbye si profesor në Fakultet të Drejtsisë n'Universitet të Prishtines dhe a’ kanë njani prej hartuesve të Kornizes Kushtetuese të Kosovës. .