Wp/aln/Dardanët

< Wp‎ | aln
Wp > aln > Dardanët

Dardanët ishin fisi ma i madh ilir që u vu në krye të Mbretnisë Dardane, në Ballkanin Qendror, kryesisht në Kosovë. Dy fise të tjera dardane të njohuna ishin thunatët dhe galabrët. Qyteti ma i randësishëm i dardanëve ka qenë Damastoni, i njohun si kryeqendër e nxjerrjes së metaleve. Dardanën përmenden si luftarë të fortë, xehetarë shum të mirë, blegtorë dhe tregtarë të njohun. Emni Dardan asht sot emën i preferuem për shum fëmijë shqiptarë.

Literatura

edit

Bep Jubani, "Historia e popullit shqiptar për shkollat e mesme"; Libri Shkollor: Prishtinë, 2003; fq. 8-13