Wp/aln/Ali Pashë Gucia

< Wp‎ | aln
Wp > aln > Ali Pashë Gucia

Ali Pashë Gucia (ose Ali Beg Shabanagaj) lindi me ne vitin 1828 ne Guci dhe vdiq më 05.03.1888. Ai ish komandant ushtarak dhe udheheqes ne Lidhjen e Prizrenit. Ali Pasha sundoi mbi zonen e Malit Zi lindore dhe ish udheheqesi i trupave shqyptar en Betej se Nokshiqit.