Wn/hu/Pakisztánban megtámadták a Srí Lanka-i krikettcsapatot

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Pakisztánban megtámadták a Srí Lanka-i krikettcsapatot

Template:Jog és bűnügyekKrikettlabda2009. március 3., kedd
Megtámadták a Srí Lanka-i krikettcsapatot Pakisztánban. Nyolcan meghaltak.

A helyi hatóságok szerint ismeretlenek megtámadták a Srí Lanka-i krikettcsapatot, akik barátságos mérkőzésre érkeztek busszal Pakisztánba. A fegyveres merényletben nyolcan meghaltak – hat helyi rendőr és két civil ember. A fegyveres merényletre Lahor városa mellett került sor.

A rendőrség éppen a távoli Srí Lankáról érkezett krikettcsapat védelmére sietett, amikor megtámadták őket.

A játékosok közül nyolcan sebesültek meg, közülük két játékost kórházba kellett szállítani.

A lahori rendőrfőnök még azt is elmondta, hogy a támadók száma tizenkettő, a merényletet elkövetők riksákon jöttek, fegyverzetük Kalasnyikov géppisztolyok, kézigránátok.

Egy másik rendőr is nyilatkozott: a buszt több oldalról is támadták egy körforgalomnál.

Egy illetékes szerint a merénylet emlékezteti őt a tavaly novemberben Mumbaiban történt terrorakcióra - közölte a CNN, az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna.

Pandzsáb indiai állam kormányzója, Sunith Francis Rodrigues is úgy gondolja, előre tervezték ki a merényletet, amelyet ilyen profi fegyveresek követtek el.

Még bizonyíték, hogy a biztonsági erők Lahorban rövid idővel a merénylet után két autóba rejtett pokolgépet találtak meg, és szét is szerelték.

India felszólította Pakisztánt, hogy vessen véget a terrortámadásoknak az ország területén, ugyanis India már a múlt év végén Mumbaiban történt támadás óta követeli az ilyen támadók kiirtását Pakisztánban.

Mahinda Rajapakse, Srí Lanka elnöke ezt a támadást „aljas terrorista merényletnek” fogalmazta.

India fővárosa, Delhi már a tavalyi támadásokat is pakisztáni fegyveres csoportoknak tulajdonítja, amelyben összesen 183 halott volt az elkövetőkkel együtt. Pakisztán februárban be is ismerte, hogy „egy részben” területén szervezték meg a tavalyi merényletet.


Források

edit