Wn/hu/Obama-fagylalt készült Oroszországban

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Obama-fagylalt készült Oroszországban

Template:Barack ObamaBarack Obama és felesége, Michelle2009. március 24., kedd
Újféle fagylaltot gyárt Oroszország az amerikai elnökkel.

Az orosz piac új fagylaltot kezdett el gyártani Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok (USA) elnökének arcképével. A fagylalt szlogenje: Mindenki erről beszél: Fekete a fehérben!, ezzel utalva az első afroamerikai elnök bőrszínére.

A politikusok hamar kritizálni kezdték az új fagylaltot, szerintük a szlogen jelentése rasszista. A gyártók ellenzik a kritizálást, ők azt mondják, egyszerű poénnak szánták az egészet.

Az oroszok Duet névre keresztelték a vaníliaöntettel bevont csokoládéfagylaltot. Az új, elég népszerűvé vált terméket Barack Obamával reklámozzák.

Az ötletgazdag kitaláló, Andrej Gubajdulin ezt nyilatkozta az AFP hírügynökségének: „Ez Oroszországban abszolút nem rasszista szlogen. Egyszerűen nagyon vicces, és annyi.” - szerinte az oroszok nem úgy viszonyulnak az emberi fajtákhoz, mint azt egyesek gondolják, és egyetlen orosz sem tartaná rasszistának a szlogent.

Az eurázsiai országban nem ez az első példa az amerikai elnök felhasználására reklámnak - Obamát már felhasználták szolárium- és fogfehérítő reklámozására is.


Források

edit