Wn/hu/LMP: Vízgazdálkodási fordulatra van szükség!

< Wn‎ | hu
Wn > hu > LMP: Vízgazdálkodási fordulatra van szükség!

2010. június 9., szerda
Jávor Benedek (LMP) bizottsági elnök az utóbbi hét árvízhelyzetéről beszélt. A vízügyi igazgatóság, vízügyi szakemberek megbeszélést tartottak hogyan lehetne megelőzni a jövőbeni pusztító árvizeket.

Bakondi György központi irányításról és összehangolásról beszélt. Az árvízvédelmi vonalak kiépítését szorgalmazta Váradi József, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság főigazgatója. Tatár Attila a helyi önkormányzatok és a helyi közösségek fontosságát hangsúlyozta. Jávor Benedek vízgazdálkodási fordulatról beszélt, mely ár- és belvízvédelem ügye mellett a mezőgazdasági művelési -, az új erdőgazdálkodási módokat is kiemelte.

Schiffer András frakcióvezető a kedden benyújtott gazdasági akciótervetről nyilatkozott, szerinte Magyarország széles rétegét, a szegényeket nem képviseli az akcióterv.

Schiffer András az SZDSZ-t emlegette a zöld LMP kapcsán, mások viszont úgy látják és az európai trendek ezt igazolják, vannak liberális pártok és vannak zöld pártok. A zöld LMP, mint az MSZP jogutódja jól látja, hogy szükséges volna vagy az SZDSZ párt újraszervezésére vagy egy új párt megalapítására. Ez persze nem zárja ki, hogy liberálisok, zsidók ne csatlakozhatnának az erősödő zöld párthoz. Európában a zöld pártok eltérnek a liberális pártoktól.

Meszerics Tamás, az LMP országos választmányának embere tájékoztatta az MTI-t, hogy meghallgatták az LMP országos politikai tanácsának a 32 jelöltjét, és alapszabály-módosításokat hajtottak végre.

Források

edit