Wn/hu/Kezdődik a szegedi 1-es villamos felújítása

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Kezdődik a szegedi 1-es villamos felújítása

2009. augusztus 25., kedd

Felújításra váró sínek a Boldogasszony sugárúton

2009. augusztus 26-án hajnalban teljes vágányzárral és az 5-ös főút bevezető szakaszának lezárásával kezdetét veszi a szegedi 1-es villamos felújítása.

A város legforgalmasabb villamosvonalát utoljára az 1970-es években korszerűsítették, a vágányok elhasználódása miatt napjainkra halaszthatatlanná vált a villamosvonal teljes újjáépítése. A decemberig tartó munkálatok során korszerűsítik a Rókusi pályaudvar és a Tisza Lajos körút közötti, illetve a Boldogasszony sugárúti vágányokat. 2010-ben kerül sor a belvárost átszelő vonalszakasz és a Nagyállomás előtti villamosforduló felújítására. Az 1-es villamos megújításával egyidőben két közúti csomópontot, a Rókusi pályaudvar és a Nagyállomás előtti útkereszteződést építenek át körforgalommá.

Szeged város villamos üzemű tömegközlekedésének megújítását az Európai Unió által biztosított forrásokból fedezik. A város a program keretében két további villamosvonal felújítását, egy harmadik építését, illetve egy új trolibuszvonal kialakítását kívánja elvégezni.

Lásd még

edit

Források

edit