Wn/hu/Fidesz: Gazdasági vészhelyzet állhat elő az országban

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Fidesz: Gazdasági vészhelyzet állhat elő az országban

2009. december 16., szerda

A mostani gazdaságpolitikával gazdasági vészhelyzetben találhatja magát az ország. Szijjártó Péter kifejtette, ha nő a munkanélküliség, amennyiben csökken Magyarország gazdasági teljesítménye, amennyiben a lakosság fizetésének értéke csökken gazdasági vészhelyzetbe kerül az ország. [1]

140 ezer munkahely veszett el a válságban egy év alatt, miközben csupán 13 ezer új munkahely keletkezett. A külföldi működőtőke-beáramlás 40 %-os mínuszt hozott a 2008-as évhez viszonyítva [2] - derült ki Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter sajtónyilatkozatából. A külföldi működőtőke-beáramlás 2007-hez viszonyítva pedig majdnem 50%-os esést szenvedett el.

Világszinten a kutatások 20 millióra teszik azoknak az állástalanoknak a számát, melyek a gazdasági válság miatt vesztették el munkahelyüket 2008 márciusa óta. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) adatai szerint az Európai Unióban 6,1 millióval lett kevesebb munkahely.

Referenciák

edit
  1. A KSH szerint az első negyedévben 9,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta munkanélküliségi ráta 2009. I. negyedévében 9,7%, (2009. április 28.)
  2. 140 ezer munkahelyet vitt el a válság itthon

Források

edit