Wn/hu/Az európai letét megnyugtatja az EU költségvetési állapotát

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Az európai letét megnyugtatja az EU költségvetési állapotát

2010. május 14., péntek
Az európai 750 milliárd eurós hitel (955 milliárd dollár) úgy tűnik megelőzte a válságot, mielőtt kitombolta volna magát Görögországban, mielőtt darabokra nem szakadt volna 16 ország eurózónája.

Most egy keményebb kérdés: Megtudja-e találni Európa az utat a fiskális válság megállításához - a túlköltekezést és az aluladózást - a jövőben?

Mint a német kabinet kedden megegyezett, hogy a küldött hozzájárulást 123 milliárdig a parlament elfogadja, a hétfői eufórikus kereskedés az európai pénzpiacokon elfogyott Az európai értéktőzsdék és az euró vesztett értékéből.

A kötvények értéke Európa déli részein folytatták a növekedést, mindamellet, kölcsönök költségét némiképp Németországhoz igazították. Ez azt jelentette, hogy a befektetők kevesebb kockázatot láttak a ezekben az országokban, mint néhány nappal ezelőtt.

Egy ok a piacok óvatosságára: a nyitott kérdés vajon a letét fog-e fiss lendületet adni a téli álmot alvó vásárlási kedvnek, magának az Európai Uniónak szabadabb keze legyen-e a tagországok költségvetési ügyeiben.

Marco Annunziato a UniCredit Grouptól mostanáig azt nyilatkozta: "Eddig még nem láttuk az eurózóna fiskális szabályzásának erősítését hitelt érdemlően."

Az eurózóna végrehajtó hatalom, az Európai Bizottság szándéka új szabályok bevezetése a szerdai napon, mely a brüsszeli hatóságoknak előírja a nemzeti költségvetéseket mielőtt ők a parlamentben elfogadják, egy nagyobb lépés az egyesült adminisztráció gazdaságpolitikájához.

"Amit a piacok akarnak az tisztán látható," mondta Guy Verhoftadt, az Európai Parlament jelenlegi tagja.

Források

edit