Wn/hu/Az LMP a környezetvédelem mellett áll, ki kell tiltani a kocsikat Budapestről

< Wn‎ | hu
Wn > hu > Az LMP a környezetvédelem mellett áll, ki kell tiltani a kocsikat Budapestről

2010. május 25., kedd

Autómentes nap 2009-es Critical Mass plakát

Az LMP a környezetvédelem mellett áll, ki kell tiltani a kocsikat Budapestről.

Csupán egy hónapja, hogy megrendezték a Critical Mass kerékpáros felvonulást és mindenki elfeledkezett a környezetvédelemről. A parkolásról vitáznak, ahelyett hogy érdemleges lépéseket tennének a környezet és a levegő megóvása érdekében. Ahelyett, hogy példát vennének néhány vezető nyugat-európai városról, ahonnan már rég kitiltották a kocsikat a forgalomból.

Nem csak sportértéke van a biciklizésnek, hanem nem válik élhetetlenné egy város. Ahogy mondták és mondják Budapestre azt. Hatalmas szmogriadókat szenvedett el a főváros. Az LMP a környezetvédelemmel került be a parlamentbe. A szavazók bejuttaták őket. Ki kell tiltani a kocsikat a fővárosból és követni kell a kerékpár városok mintáját. Semmi szükség a benzingőzre, a nyugdíjasok, a fiatalok, de még a sofőrök is csak elszenvedik a szmogot.

Az infrastuktúra adott, kiépültek a kerékpárutak, mindenhol kerékpár tároló. Magyarország teljes lakossága fizeti meg a budapestiek számára a megépített kerékpárutakat. Vissza kell adni a friss levegőt a lakosságnak. Át kell adni az utakat nem a kerékpárosoknak, hanem a budapestieknek. Ők pedig nem a benzingőzt és a füstöt kívánják. Ideje átfogó tervet készíteni a budapesti közlekedés átszervezésére. A következő főpolgármester bizonyára sokat tesz majd az ügy érdekében ha most nem történik változás. A zöld színű metró, meg Margit-híd felújítása illetve megépítése annyi időbe telik, mint amennyi idő alatt egy másik országban felépül egy város, legyen például az európai, Kínáról nem is beszélve.

Gyulán sétálnak az emberek.

Források edit